X

Noi toți le luăm, însă vitaminele acestea dau dureri de cap

Noi toți le luăm, însă vitaminele acestea dau dureri de cap. În perioada toamnă-iarnă, organismul se confruntă cu o lipsă de vitamine , pe care mulți oameni încearcă să o umple cu multicomplexe și suplimente nutritive fără a consulta specialiștii. Medicul rus Nadezhda Chernishova împărtășește ce vitamine sunt deosebit de periculoase să nu vă prescrieți și la ce poate duce acest lucru.

Vitaminele care duc la dureri de cap – Vitaminele A, C și Fier

Potrivit medicului generalist Nadezhda Chernishova, în urmă cu câțiva ani, specialiștii prescriau pacienților complexe de vitamine pentru a reface substanțele lipsă din organism. Dar această experiență arată că acest lucru nu duce la îmbunătățirea indicatorilor de sănătate și nu aduce niciun beneficiu. Medicul adaugă că vitaminele A și C, precum și fierul, sunt deosebit de periculoase în această privință.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU iei împreună cu vitamina D: Crește riscul de accident vascular cerebral

„O persoană trebuie diagnosticată și trebuie identificate deficiențele, deoarece vitaminele sunt substanțe foarte active care interferează cu procesele biologice naturale și acest lucru poate duce la consecințe mai grave. De exemplu, dacă o persoană este sigură că are o deficiență a unor oligoelemente, dar de fapt acești indicatori sunt normali, atunci aportul suplimentar de suplimente nutritive poate perturba echilibrul altor substanțe, deoarece eliminarea unei vitamine în exces necesită consumul alteia. Adică, o persoană fură substanțe utile de la sine.” avertizează Dr. Chernishova.

Aproape toate vitaminele nu ar trebui luate fără consultarea unui medic și o analiză preliminară, dar există unele cu care trebuie să fii deosebit de atent, printre care specialistul indică vit. A și C.

Vitamina A

„Vitamina A liposolubilă tinde să se acumuleze în organism, deci poate duce foarte ușor la o supradoză. Aceasta se manifestă sub formă de piele uscată și crăpată, reducerea rezistenței oaselor, creșterea presiunii intracraniene, dureri de cap și vedere încețoșată. Prin urmare, nu ar trebui să luați suplimente nutritive fără prescripția unui medic”, avertizează Dr. Chernishova.

Fier

„Oamenii explică adesea oboseala constantă și slăbiciunea cu deficiența de fier, dar auto-medicația contribuie rareori la un efect vizibil”, a remarcat medicul, adăugând că deficiența de fier se manifestă întotdeauna în diferite forme.

„Forma poate fi latentă (ascunsă) sau exprimată (sub formă de anemie), iar fiecare dintre ele necesită un regim medicamentos separat, doza exactă, precum și principii de tratament”, spune Dr. Chernishova, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: 6 semne că nu ai parte de suficientă vitamina B12: Simptomele care te anunță acest lucru

Vitamina C

În perioada de toamnă și iarnă, mulți oameni cumpără vitamina C pentru a se proteja de răceală și gripă, însă administrarea inutilă de doze mari poate duce la probleme grave.

„Hipervitaminoza vitaminei C poate duce la tulburări de somn, probleme cu activitatea cardiacă (aritmie și tahicardie), crește riscul formării cheagurilor de sânge, provoacă șoc anafilactic și urolitiază”, spune terapeutul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro